8 лесни съвета за справяне с конденза

Конденз по дограмата

Конденз по дограмата

Едно от неприятните неща, с които може да се наложи да се борим при използването на некачествена дограма във Варна или непознаването на начина за нейната правилна експлоатация е конденза. Както сме обещали в заглавието ще ви дадем цели 8 лесни съвета за справяне с конденза при вашата нова алуминиева или ПВЦ дограма, която не допуска топлозагуби, но и не пропуска влагата да напусне помещението.

  1. Някои марки дограма и профили предлагат микровентилация, която да ви гарантира изкарването на ненужната влага извън вашето жилище и така предотвратяват наличието на конденз.
  2. Проветрявайте след като станете и преди да си легнете помещението за 4-5 минути, като така позволите на излишната влага да „изтече“ в атмосферата.
  3. Проветрявайте само към външна среда, а не към вътрешни помещения. Това важи с пълна сила, когато говорим за мокри помещения, за да не допуснете общо повишаване на влагата в дома ви.
  4. Сушете дрехите извън затворени помещения винаги, когато това е възможно. Сушенето вкъщи, а не на терасата например повишава влажността значително.
  5. Ако вече имате нова дограма, то помислете и за поставянето на абсорбатор в помещенията, където приготвяте храна. Това най-често е кухнята и неслучайно повечето нови домове имат такива над печките, за да извеждат ефективно водните пари.
  6. Ако използвате отоплителни уреди ги сложете близо до прозорците и самата дограма, за да не бъде рязка температурната разлика между въздуха и тяхната повърхност.
  7. ПВЦ дограма е по-добрия вариант за вас, вместо алуминиева дограма, която можете да използвате при разделяне на вътрешни помещения
  8. Хигроскопични химически вещества – те могат да изтеглят влагата от въздуха, като така намалят общата относителна влажност в помещението и да не допуснат появата на конденза по вашата дограма

Ако търсите качествена дограма, както и допълнителна консултация как да се справите с горния проблем, то iBG Plast – лидер на пазара за луксозна дограма във Варна ще ви помогне да вземете най-правилното решение при покупка на луксозна дограма за своя дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *