Какви са предимствата на панелните апартаменти

Панелните жилища са считане за доста сложни, когато става дума за продажба на имоти. Въпреки това, трябва да се отбележи, че ако наистина има подобно нещо, то е по-скоро заради свръхпредлагането на подобен тип апартаменти.

Няма как да изкривим истината и да не признаем, че при панелното строителство има налице няколко доста сериозни преимущества, които открояват този тип имоти на фона на останалите.

Защо хората, които се занимават с продажба на имоти, препоръчват тези сгради

Панелните жилища имат някои предимства, които ги правят предпочитани от много хора. На следващите редове ще ви кажем онова, което може да ви бъде потвърдено от всеки по-опитен специалист, който се занимава с продажба на имоти (разгледайте предложенията на Oikia.com).

Икономичност при покупка

Панелните жилища са обикновено доста по-евтини от тухлените апартаменти, а също и от ПК строителството. Много често дори се казва, че разликите в цената могат да са между ⅓ и ⅔ в полза на панелките.

При това, тук говорим за разлики в цената за една и съща квадратура и в един и същ квартал. Това ги прави доста по-достъпни за хората, които разполагат с ограничен бюджет и по-ниски доходи.

Големи междублокови пространства

Ако кажете на брокер, който се занимава с продажба на имоти, че не желаете да инвестирате в твърде гъсто застроен район, един от първите въпроси ще бъде дали сте отворени към идеята да закупите панелно жилище.

Панелните жилища са много практични в това отношение, тъй като са обикновено разположени в големи жилищни квартали, където има много голямо пространство между сградите.

Множество удобства

Панелните жилищни комплекси се отличават с това, че разполагат с много удобства, като например големи паркинги за свободно паркиране, градинки и зелени площи (особено ако са добре поддържани), игрища и площадки за игра на децата и други.

Интересно е да се отбележи, че това са един от малкото типове строителство, където децата все още могат да намерят място за игра навън с другите свои връстници.

Лесна поддръжка

Панелните жилища са лесни за поддръжка поради тяхната изключителна простота. Те не изискват постоянно ремонтиране и поддръжка. Достатъчно е да се погрижите за енергийната ефективност и покрива и останалото не е толкова сложно.  

Реална жилищна площ

Няма как да не се отбележи, че панелните жилища останаха единствените, при които все още могат да се намерят реални жилищни площи. Апартаментите са много големи и просторни, а ако закупите имот от 75 квадратни метра, той наистина е толкова, за разлика от новото строителство, където ⅓ е общи части.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *