Инокс или алуминиеви лири за баня да вземем

Студената баня е доста неприятно усещане рано сутрин, особено ако е понеделник и сте на работа. Тъй като много от читателите ни имат интерес към темата с различните лири за баня, днес ще разгледаме двете най-често срещани предложения от магазини като Klimatici.bg и ще разнищим темата за това, кой от двата избора е по-подходящ за дома.

Какво трябва да знаем за лирата като цяло

Лири за баня

Основното нещо, което трябва да се знае за лирата, е че те я уред, който може да работи както на ток и на топла вода от централно парно, така и на комбинация от двете едновременно. Това означава, че е сравнително гъвкаво решение, което може да варира в своята позиция в банята в зависимост от наличните инфраструктурни връзки.

Лирата работи на принципа на парното, в смисъл на това, че е комбинация от кухи съдове, които съдържат топла, в зависимост от модела, топла вода, която затопля повърхността на съдовете. Тези съдове най-често са под формата на стълба, като това е класическият дизайн, но има и други видове, които можете да видите на Klimatici.bg.

Някои лири съдържат затоплящи и нагревателни елементи, които се използват за нагряване на студената вода, която навлиза в лирата чрез пропускателен кран.

Какви са предимствата на алуминия

Както знаем, алуминия не реагира корозивно при наличието на вода и кислород, както е в случая на черните метали с високо съдържание на феритни елементи и въглерод. Алуминия, също така, е невероятно добър проводник на топлина, за това и се използва в електрехниката и фината електроника като вид мивка за топлина.

От една страна алуминия е доста евтин като добив и обработка, от друга страна може и да предостави тази лъскава естетика, която е подобна на инокса. В повечето случаи обаче, той е боядисан в конкретен цвят, предимно бял, което може да изглежда семпло и не по вкуса на някои хора.

Какви са предимствата на инокса

Инокса е специфичен вид неръждаема стомана, която е доста чиста като състав, и това я прави рядкост и доста скъпа за добив и обработка. Това е причината много от уредите или радиаторите съдържащи инокс в тях, да са сравнително по-скъпи от други подобни модели с подобна производителност на топлина.

Причината толкова много компании да произвеждат иноксови лири за баня, е понеже те са невероятно добър проводник на топлина с 0% вероятност за корозия. Друг момент, е и че инокса изглежда невероятно красиво, със своите лъскави лицеви части, той може да се полира до огледална чистота – за това и услуги като Klimatici.bg са толкова ценни, тъй като те предлагат подобни продукти на ниски цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *