Каква подова настилка за офис да изберем

Налага ви се да изберете подова настилка за офис и се колебаете между различни варианти? Ще ви препоръчаме едни от най-добрите варианти и то спрямо конкретната ситуация, в която се намирате, а именно – дали сте взели офис под наем или пък е ваша собственост.

Когато сте наели офис, то най-доброто решение е ниско бюджетна инвестиция в подовата настилка. Все пак помещението не е ваше и не е необходимо да правите дългосрочни вложения в него. В тази ситуация най-добре е за подова настилка да изберете ламиниран паркет. Има и допълнителни особености, разбира се. Един важен фактор, който е важно да предвидите е човекопотокът в самият офис. Ако в офиса ще влизат често и много клиенти, то трябва да изберете ламиниран паркет с по-висок клас на износоустойчивост.

По този начин предотвратявате честата му смяна, която освен допълнителен разход, би довела и до допълнителни главоболия – като преместване на мебели и други непредвидени разходи. Затова при натоварени помещения е добре да направите една по-скъпа инвестиция в по-висок клас ламиниран паркет, която със сигурност ще ви струва по-малко, отколкото нискокачествен ламинат с честа подмяна. В случай, че не очаквате много посетители в офиса ви, то можете да си позволите и ламинат с клас на износоустойчивост АС3, тоест такъв, който е подходящ и домашни помещения.

Ако пък офисът е ваше притежание, то можете да изберете и масивен паркет. Това не евтино решение за под в този случай е една наистина дългосрочна инвестиция. Вариантите са разнообразни, но най-същественото, което трябва да знаете, е че качествено положеният масивен паркет може да бъде експлоатиран с десетилетия. Единственото, което трябва да се прави е периодично циклене и след това лакиране разбира се.

В този вариант отново е важен човеко потокът  – когато в офиса ще има движение на много клиенти, то е необходимо лаковото покритие да е с достатъчно висока степен на износоустойчивост като в някои случаи може да се наложи и полагането на повече слоя лак. Друг вид подова настилка, която можете да положите в офис ваша собственост е многослоен паркет. Монтажът му е в три варианта – или на клик система, или с лепене за пода, или с лепене в сглобките. Независимо от това, многослойният паркет може да се цикли само веднъж или най-много два пъти. Той е със сравнително по-кратък експлоатационен период  отколкото масивния паркет.

В крайна сметка изборът на подова настилка за офис трябва да се съобрази и с цялостния интериор на помещението. Има и по-модерни визии на ламинати и масивни паркети, а също така и по-ретро варианти. За да получите професионална консултация в зависимост от специфичните особености на вашият офис заповядайте в шоурума на фирма Sunrise на адрес ул. Иван Денкоглу 46, София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *