Ремонт и хидроизолация на покриви: Плоски и скатни покриви

Ако ви предстои да търсите фирма за ремонт на покриви, то със сигурност е добре да разполагате с повече информация по темата. Днес ще ви разкажем за два от най-често използваните типове покривни конструкции у нас.

Плоски покриви

Този тип покриви са силно желани поради възможностите, които предоставят. Избирайки плосък покрив ние имаме възможност да се насладим на неговите широки опции по отношение на архитектурни форми и повърхности.

Много хора предпочитат плоски покриви с оглед на факта, че те са окомплектовани и лесни за изграждане. Още едно допълнително удобство, което може да ви грабне при ремонт на покриви е това, че те са с изключително ниско тегло. За да бъде определен един покрив като плосък, то неговия наклон трябва да бъде по-нисък от 5 градуса.

Един от най-приятните аспекти на това да имаме плосък покрив е възможността да се възползваме от опцията за озеленяването му. При озеленяването на тези покриви се създава и отличен вариант за термо и шумоизолация, както и разбира се отлични визуални характеристики.

Скатни покриви

Всеки, който се интересува от ремонт на покриви е добре да е запознат и с този тип покривни опции, които са сред най-разпространените у нас. Причината за тяхното широко приложение е обема сняг, който всяка зима пада в България и се налага да бъде отвеждан, без да се натрупва неговото тегло върху конструкцията на самия покрив.

Подобно на плоските покриви и тук откриваме огромно разнообразие от варианти за нашия дом. На пазара се предлагат най-различни варианти, които могат да се окажат страхотно решение. Естествено се налага да се съобразим пряко с архитектурните особености на нашата къща и да се адаптираме към условията, които те изискват.

Наред със скатните и плоски покриви има и още един вид такива, които се характеризират с изключително висок наклон на конструкцията. Това са мансардните покриви, а наклона им надхвърля 45 градуса, което прави тези покривни конструкции чудесни за места, където вали наистина много сняг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *