Защо трябва да внимаваме при избор на дограма?

За мнозина изборът на дограма е лесна стъпка, която не предвещава някакви сериозни последици. Истината обаче е съвсем друга и ние ще се опитаме да я опишем в следващите редове. Селекцията на профили, обков и стъклопакет, крие някои специфики, които трябва да познавате, за да не сгрешите при покупката на дограма. А ето и за какво точно става въпрос.

Изберете вида на дограмата

Видът на дограмата има голямо значение. Последното се свързва, не само с цената, но и с функционалността на продукта. Така например, прозорците от поливинилхлорид са масово разпространени, заради по-ниската си цена. Те са много практични, защото гарантират устойчивост на температурните промени и в същото време обещават енергийна ефективност.

PVC дограмата е едно разумно решение за собствениците на апартаменти и къщи, където се държи на добрата топлоизолация. В същото време профилите съдействат за изолирането на неприятните шумове, което е още една причина да ги изберете. Преди да инвестирате пари в нови прозорци, е препоръчително да се запознаете със съвременните ПВЦ дограми у нас.

Алуминиевата дограма също не е лош избор. Тя дори е предпочитана пред пластмасовата, понеже има по-дълъг живот. Единственото нещо, което трябва да знаете е, че студените профили кондензират по-лесно, а топлите имат ПВЦ допълнение, което спира конденза. Якостта на дограмата от алуминий е пословична и не подлежи на никакви съмнения от ваша страна.

Друг вид интересна дограма, е дървената. Дървото придава стил на помещенията и ги прави по-красиви. Освен това дървенията, се слави с положителни топло и шумоизолационни качества. Перипетите пред вас, са обвързани с ангажименти към поддръжката, като те се състоят в боядисване или лакиране. Също така това е най-скъпия вид дограма на пазара.

Как да селектираме стъклопакет?

На мода днес, е така нареченото нискоемисийно стъкло. Благодарение на него се повишават нивата на топло и звукоизолация. В комбинация с ПВЦ профилите стои по перфектен начин и гарантира отличните температури през цялата година. Цената е достъпна, а функционалността повече от голяма, така че не бива да се колебаете, да го изберете за вашия дом или офис.

Още един популярен вид стъклопакет, са стъклата 4 сезона. Те ви гарантират отлични температури през пролетта, лятото, есента и зимата. Цената им е малко по-висока, но ще кажем, че инвестицията определено отговаря на вашите изисквания за качествен продукт.

Не бива да пренебрегвате стъклата, защото те формират по-голямата част от дограмата. И за последно се съсредоточете върху селекцията на висококачествен обков, който представлява сигурния механизъм за отваряне и затваряне на прозорците. Пожелаваме ви много успехи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *