За сигурност – смяна на щрангове

Фирмата ни за ВиК услуги е вече особено успешно на пазара повече от десетилетие. Ние извършваме най-различни услуги, като например изграждане на водопроводи, най-различни ВиК монтажи, включително на мивки, смесители, вани, бойлери. Извършваме всякакъв вид ВиК ремонти, както разбира се и най-често срещаните аварии – отпушване на канали и канализации.

Отзоваваме се на всички видове ВиК аварии, извършваме всички видове ВиК ремонти, както също ремонт и поддръжка на радиатори с водна струя. Да не пропуснем естествено и смяна на щрангове, процедура изключително необходима за старите жилищни кооперации. Тук е мястото да обясни защо е изключително важно да се извърши такава смяна на щрангове в тези стари кооперации. Както е известно старите кооперации имат и стари щрангове – тръби. Те са от метал, който както е известно корозира с течение на времето и дори събира полепи, вследствие на което е много вероятно да се получи запушване.

Всичко това от своя страна води до промяна на цвета и на вкуса на водата, което не е добре за здравето на обитателите. Друг проблем, който се наблюдава при такива стари метални щрангове е, че водата започва да достига много бавно до по-горните етажи. Всичко споменато до тук налага спешно извършването на смяна на щрангове. Новите щрангове са направени от съвсем друг материал – полипропилен, който с течение на времето не търпи промени и най-важното не корозира. Цялата процедура по тази смяна на щрангове трае един работен ден.

Важно е да се направи два вида смяна на щрангове – на хоризонтални и на вертикални. Хоризонталните щрангове са така поставени тръби в мазетата, а вертикалните са поставени по етажите. Те са винаги три на брой, като едната е за топла вода, другата за студена вода, а третата за циркулация на водата. И пак, нашият съвет ако не сте направили все още смяна на щрангове да го извършите в най-близко време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *