Правила за избор на дивани за гостната


За да не ви развалят настроението вашите нови дивани скоро след покупката им, е добре да се подготвите за техния избор. С какво да започне изборът им за гостната стая?

На първо място трябва да решите какви задачи трябва да изпълняват тези изделия във вашата гостна. Колко човека трябва да се поместват, с каква интензивност ще се използва, нужно ли вие спално място. От това ще зависят конструкцията и формата на диваните.

Следващият момент е колко място сте готови да отделите за новите мебели. Този момент влияе на размера, формата и мястото в гостната на вашите нови „приятели“. Трябва да се съобразите и с интериора в стаята. При вече оформен интериор ще трябва да се търси хармонично вписване на новата придобивка. В другия случай, ако оформянето на интериора в помещението започва с избора на дивани, то от тях ще зависи стил, цвят и мястото на разположение.

Тази последователност е нужна, защото обикновено се започва с цвета и с думите: „Ой колко са красиви“ и се извозват у дома. В жилището започва така да се каже втора серия на развитие на действието. Конструкциите се оказват неудобни и както се казва на шега – даже мухи не кацат на тях. Това, разбира се, е шега, но при избора трябва много да се внимава. Диваните решават проблема с мястото за сядане и почивка, а когато е необходимо се ползват и за спане. Най-важният фактор в тази връзка се явява тяхната функционалност и удобство при ползване. Те могат да са стационарни и сгъваеми.

Ако задачата е да осигуряват само място за сядане, те може да са стационарни. Няма смисъл да се дават излишни пари, ако не се използват за спане. Ако вие е необходимо допълнително място за спане, то вие имате нужда от модел, който се превръща в легло. С тази функция се справят сгъваемите конструкции. Периода на ползване и удобството на стационарните видове зависят от конструкцията, пълнежа и тапицерията. За сгъваемите видове освен това има значение и механизма за трансформация.

За да откриете диваните, които търсите е добре да разгледате каталозите на онлайн магазините. Там ще откриете различни модели и разнообразие от цветове и форми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *