Моята работа – смяна на щрангове

Започнах наскоро работа в една частна фирма за ВиК услуги. До този момент съм изключително доволен от условията на работа, но и от заплащането, което отговаря напълно на положения от мен труд. Колегите също са много разбрани и приятни хора и се надявам това да е така и занапред. Честно казано до този момент не бях работил такова нещо, нямах нужният опит и стаж, но тъй като на интервюто за работа много ме харесаха ми предложиха да започна незабавно.

Забравих да спомена, че от малък всички ВиК дейности са ми много интересни и дори ако нещо се развали у нас сам си го оправям, никога не ми се е налагало да се обръщам към фирми за такива услуги. Работата започна и се появиха нови неща, които не бях правил. Едно от тях, например, е че направихме скоро смяна на щрангове в една стара кооперация. Аз лично за пръв път помагах за процедурата по смяна на щрангове и останах много доволен от моята работа.

Първо сменихме хоризонталните щрангове в мазето с нови полипропиленови. Те са три вида, единият е за студена вода, другият е за топла вода, а третият, той е за циркулационна вода. Тази смяна на щрангове се наложи поради факта, че някои от обитателите подали оплакване, тъй като топлата вода достигала много бавно до по-горните етажи, а освен това напоследък цветът и вкусът на водата също се били променили. Всичко това се дължи на старите метални щрангове, които са ръждясали, корозирали и поради това са събрали полепи, което от своя страна възпрепятства циркулацията на водата.

Първо се заехме със смяна на щрангове в мазето, където те са хоризонтални, а след това се изкачихме нагоре, където направихме още една смяна на щрангове, този път вертикални. Цялата процедура около тази смяна на щрангове отне точно един работен ден и всички обитатели останаха много доволни от начина, по който си свършихме работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *