Практичното използване на килимите

Отдавна хората използват чисто практично килимите – с тях е топло, уютно, поглъщат звука. В много култури скъпите изделия се считали за елемент на престиж – те са показвали статуса на стопанина, неговото положение в обществото. Скъпите изделия демонстрирали богатството на семейството и много често красиви ръчно изработени изделия са се предавали от поколение на поколение. Тази традиция е била характерна практически за различните култури по света.

За съжаление в съвременната епоха на развитие на технологиите и възможността да се правят щампи на всички предмети, килимите изгубиха своята естетическа ценност. Изкуството на тъкане на тези красиви изделия започна постепенно да се възражда. Добрите елитни изделия се изработват изключително от естествени материали. И, разбира се, изключителните килими се правят само ръчно. Съвременните дизайнери създават невероятно много изумителни колекции. Много от тях могат да разработят модел по ваша поръчка – вие може да си поръчате изделие само по ваша идея.
Днес нищо не може да подчертае вашия солиден статус и добър вкус, както покупката на елитно изделие за дома или офиса, изработено по уникални методи и авторски проекти.

За всички останали, които не мога да си позволят такова изделие на изкуството тъкачество на пазара се предлагат красиви изделия от акрил. За разлика от вълнените или копринени изделия, те не могат да се похвалят с богатство в традицията. В древните времена, когато домовете на знатните хора във всички посоки на света са се украсявали с разкошни килими, изработени ръчно от естествени материали, за възможностите за производство на синтетични влакна нищо не се е знаело. Днес изделията от този материал получиха невероятна популярност и това се касае не само до тъкачеството, но и производството на тъкани, в строителството, декорация на помещения и в много други области.

Акрил – това е влакно, за което е твърдо закрепено званието изкуствена вълна. Към положителните свойства на акрила може да се отнесат устойчивостта на износване, трайност и възможността лесно да се боядисва. Тези изделия много напомнят вълнените както по външен вид, така и при допир. Тези изкуствени килими са с по-ниска цена в сравнение с вълнените. Освен това те са леки, трудно се поддават на замърсяване и лесно се почистват. Акрилните изделия са с красиви цветове и дълго запазват украсата си. За разлика от естествената вълна, не предизвикват алергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *