3 причини да изберете качествен масивен паркет

Изборът на масивен паркет може да ви се струва лесна задача, но всъщност никак не е така. На пазара вече има огромно разнообразие от различни видове дървесина, а също така и модели паркет.

Може да бъдат готово лакирани, или пък натурални, тонирани, с най-различни ефекти, омаслени и още много много други. Независимо кой от всички тези варианти ще изберете, най-важното нещо за което ще трябва да съблюдавате е качеството на паркета разбира се. Ето и три основни причини, поради които да изберете качествен масивен паркет:

Масивен паркет с оптимална влажност

Това означава, че той нито е прекалено мокър, нито прекалено сух. В първия вариант, това, което ще се случи след време е свиването на паркета поради изсушаването му от въздуха в стаята и образуването на фуги. Ако пък паркета е изсушен повече от необходимото, то той поема от влагата във въздуха в съответното помещение и следва повдигане на ръбовете му в най-добрия вариант.

Правилна геометрия на паркетините

Когато си купувате качествен паркет, геометрията на паркетините е правилна. Чудите се защо това е важно – спестявате си много допълнителни разходи, а и визуално разбира се паркета ще изглежда по-красив. Основният разход, който ще си спестите е количеството смола за фугиране. При криви паркетини то може да бъде в пъти по-голямо, отколкото стандартната необходима разходна норма.

Качествено покритие

Това е важно за готово обработените паркети, но е от изключителна значимост. Независимо дали финалното покритие е масло за паркет, или пък лак, то за да имате максимален срок на експлоатация на избраната подова настилка, покритието трябва да е с високо качество и да не се премахва прекалено лесно. В противен случай, рискувате да се наложи доста по-бързо циклене на паркета в сравнение с по-качествените варианти, което освен че ще доведе до непредвидени допълнителни разходи, то и до загуба на време, което със сигурност ви е скъпо.

В крайна сметка, се оказва, че когато купувате качествен масивен паркет, въпреки по-високата му цена, то вие правите една доста добра инвестиция. Спестявате множество допълнителни и непредвидени разходи, в сравнение с полагането на некачествени паркети. А и знаете поговорката – евтиното излиза скъпо! Можете да разгледате разнообразие от качествени масивни паркети в шоурума на Сънрайз, който се намира на ул. Иван Денкоглу 46, София или да ни потърсите направо на телефон – 0885 225 444.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *