5 полезни напътствия за избор на дограма

Изборът на дограма се състои в решението какви профили да изберете, какъв да бъде обкова, вида на отваряне на прозорците и други подробности. Ето защо в тази статия ще дадем пет полезни напътствия за потребителите, така че да улесним максимално покупката им на нова дограма. Четете внимателно, за да не изпуснете някоя важна подробност в материала ни.

Селектирайте вида профили – на ваше разположение са дървени, алуминиеви и PVC профили, така че трябва да решите от кой вид се нуждаете. Дървените профили се изработват от иглолистен материал, което формира отличната им визия. Дървеният материал обаче подлежи на деформация и се поддържа сравнително трудно. Към това добавяме и високата цена на дървената дограма, която също представлява минус.

Алуминиевите профили биват два вида – студени и топли. Студените подлежат на конденз, така че се използват за обекти, в които не е необходима топлоизолация. Топлите профили са разделени с ПВЦ притурка, която не позволява кондензиране, така че можете да ги монтирате в апартамент, къща, офис или друг подобен обект.

ПВЦ профилите са издръжливи и се грижат за по-добрата топло и шумоизолация. От гледна точка на екологията те не са най-доброто решение, но пък се продават на достъпна цена и могат да задоволят по-голямата част от клиентските изисквания.

Обърнете внимание на обкова – обковът има задачата да улесни отварянето и затварянето на прозорците ви, както и да се погрижи за уплътняване на конструкцията. В наши дни на пазара се продават противовзломни обкови, с чиято помощ се противодейства на опитите за проникване с взлом през прозореца. Не пропускайте да се запознаете с качествата на обкова на вашата дограма, когато отидете до магазина.

Отваряне и затваряне на прозорците – вие решавате дали вашите прозорци ще се отварят със странична вертикална ос, долна хоризонтална ос, отваряне от типа „Табакера“, отваряне на средна хоризонтална или вертикална ос. Тези неща трябва да се уточнят, когато посетите фирмата, от която ще поръчате новата дограма.

Избор на търговец –не търсете най-евтиното на пазара, защото то може да ви излезе по-скъпо в бъдеще време. Препоръчваме ви да купувате дограма от известни фирми и производители, за да бъдете сигурни, че ще получите дългосрочна гаранция и качествено обслужване на високо европейски или световно равнище.

Монтаж на дограма – избягвайте да монтирате дограмата си сами, особено ако нямате нужния опит. Оставете това на професионалистите, така че да бъдете спокойни за функционалността на профилите и лесната им експлоатация. Имайте предвид, че дори най-дребните грешки при монтажа на дограмата водят до сериозни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *