Строителство и къртене на бетон

Строителството непрекъснато заема нови площи, но за целта те трябва да са подготвени за това. Все пак площите са ограничени и това често налага да се разруши стар обект и да се почисти строителната площадка. Ето защо често се казва, че строителството и демонтажа вървят ръка за ръка.

Бетонните конструкции трябва да се разрушат, което е свързано с прилагане на различни начини за къртене на бетон. При големите сгради най-често се налага ползване на взрив. Това е възможно, ако в съседство няма постройки, които трябва да се запазят.

Взривът се използва само от обучени професионалисти. При правилно извършен процес няма никаква опасност от замърсяване на съседни територии, защото постройката пада навътре. При този начин на разрушаване на сградите се налага много бърза организация за почистване и извозване на строителните отпадъци. С това може да се справи само фирма, специализирана в чистене и извозване, защото разполага със специализирана техника за товарене и извозване.

Разрушаване на бетонните конструкции може да се направи и с прилагане на специална техника – хидравличен чук, монтиран на хидравличен багер. Хидравличният чук притежава висока производителност и за една смяна се свършва много работа.

Някои фирми прилагат за къртене на бетон и така наречения тих метод. Същността на тази технология се състои в използването на специална разширяваща се суха смес, която при съответната обработка, бързо се разширява и разрушава бетона. Този начин на работа при разрушаване на бетонни конструкции е напълно безопасен за околната среда. Не се предизвиква шум, не се отделят твърди или газообразни продукти.

Къртене на бетон се налага и при ремонт в жилището. Няма как да се предаде нов вид на баня или друго помещение без да се разруши старата мазилка, да се премахнат плочките. Това изисква усилена работа за къртене на бетон, почистване и извозване на строителните отпадъци. Разбира се, няма как да се започне нещо ново, без да се изхвърли старото – така е във всичко.

Ремонтът все пак е лесен, когато за създаване на условията за работа се трудят работниците, специализирани в къртене на бетон. Вие лесно можете да ги откриете в интернет – там има много сайтове, които ще задоволят вашите потребности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *