Какво е това инвестиционни монети

Основна оценка за стойността на инвестиционните монети се явява ценността на материала, от който са получени – злато, сребро, платина.

Колекционерските монети се отличават по това, че цената им може да превиши много тяхната номинална стойност и това зависи от тяхната рядкост и качеството на съхраняваме.

Разбира се, да се инвестира в монети, имащи нумизматична стойност не е сложно, тъй като зависи от умението да се откриват редки монети с ограничен тираж.

Не по-малко значение има и историята на монетата, сведения за предишния собственик, което, ако това е известна историческа личност, е фактор, повишаващ стойността на изделието.

Всички тези знания се придобиват в течение на много време, което прави колекционерските монети неподходящи за инвестиция за обикновения човек.

Инвестиционните монети имат редица предимства, което ги прави желани за инвестиране в тях на свободен капитал.

Лесната им достъпност е едно от тези предимства. Те могат да се закупят от банка (а те са толкова много), както и от онлайн магазин.

Нисък праг на инвестиция. За разлика от вложенията на парите в недвижими имоти или колекционерски монети, стойността на инвестиционните монети е ниска, което е по силите на повече граждани да инвестират в тях.

Възможно е да се раздели инвестицията на малки части и спокойно да се купуват по няколко монети.

Те са осезаеми. Банкови депозити, ценни книжа, акции – всичко това са хартии, на които никой вече не вярва.

Хората искат да виждат пред себе си плода на своя труд – ценната монета, която могат да покажат и на своите приятели.

Наред с предимствата инвестиционните монети имат и някои минуси.

Високият процент надценка над действителната цена на монетите увеличава тяхната стойност. Трябва да се прояви търпение при продажбата им, за да се получи все пак някаква печалба.

Съхраняването на монетите е много отговорна задача. Не само трябва да се защитят от кражба, а са необходими и специални условия, за да не се влоши качеството им.

При тези плюсове и минуси струва ли си да се инвестира в инвестиционни монети?

Това може да го решите само вие.

Печалбата идва след дългосрочна инвестиция и ако вие заделите свободни средства, то определено си заслужва тази инвестиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *