Плъзгащи интериорни врати

 Ако в едно жилище или офис няма достатъчно пространство, всеки сантиметър е ценен. В такава ситуация, чудесна работа вършат плъзгащите интериорни врати. Те са приложими буквално навсякъде. Ако се налага да се отдели някоя част от помещението, а няма накъде да се отваря крилото на вратата, то тогава няма нужда да се губи пространство заради отваряемо крило, просто се слага плъзгаща врата.

 Дори и пространството да не е проблем, този тип врати могат да се използват за поставяне на  уникален акцент в интериора. Сред колекцията от плъзгащи врати на Titan-doors.com се намират модели, които са подходящи за всякакви дизайнерски идеи в обзавеждането. Дори и да няма нужният цвят или форма, те винаги може да се изработят по поръчка.

 В днешно време технологиите за изработка на интериорни врати са толкова напреднали, че почти няма невъзможни неща. Всяка идея може да се превърне в реалност, което е и причината за създаването на толкова различни интериорни решения в домовете и офисите. В зависимост от особеностите на помещението или дизайнерската идея, плъзгащите врати може да се отварят в различни посоки чрез съвършени механизми. Те позволяват отварянето да става с лекота, без напън и без шум.

 Плъзгащите интериорни врати според www.my-doors.com не трябва да се бъркат с параваните и преградните стени, които се правят специално за определени кътове. Те се различават до голяма степен и от вратите тип хармоника, които по принцип също са плъзгащи. Разнообразният дизайн на плъзгащите врати дава множество варианти за тяхното използване. Те могат да се монтират в частни или обществени сгради, като осигуряват достатъчна сигурност на затваряне и заключване, като по този начин изолират помещението също толкова добре, колкото и стандартните врати.

 Плъзгащите врати имат множество качества, но и някои недостатъци. Единият е звукоизолацията. По начало е трудно да се направи добра звукоизолация на помещение с плъзгаща врата, макар че не е невъзможно. Релсите, по които се плъзга вратата по начало са предвидени за монтаж на пода. Много хора обаче не желаят да повреждат красивия си паркет, монтирайки върху него релси. В такъв случай релсите се закрепват за тавана или стената. За плъзгащите врати има множество приложения и има помещения, които просто са проектирани така, че да имат плъзгаща врата. За всички останали има традиционни интериорни врати, които вършат чудесна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *