Предимства на интериорните врати от стъкло

При производството на стъклени интериорни врати се използват следните материали:

– закалено стъкло – то е подложено на специална термична обработка, благодарение на което след завършване на процедурата материала придобива високи експлоатационни характеристики. Силните удари върху такова стъкло леко се понасят. Обикновено се използва стъкло с дебелина не по-малко от 8 мм.

– триплекс – това е разновидност на стъклото, в структурата на която има няколко слоя. При направата на това стъкло те се слепват помежду си с помощта на полимерен филм, който е много тънък.

Конструкцията от няколко слоя стъкла осигурява висока якост и трайност, и е в състояние да издържи значително натоварване. Съответно и цената на такива модели ще бъде висока.

Стъклените интериорни врати се различават не само по цената и материала, който се използва за направата им, но и по конструкцията.

Всяка разновидност на конструкциите има своите предимства, които оказват влияние и на цената.

Плъзгащите врати си имат своите предимства. Особената им конструкция позволява те да се монтират в помещение, където свободната площ е ограничена.

Основната особеност на тези конструкции се състои в това, че те се движат наляво и на дясно, и не е необходима свободна площ напред за отварянето им. Това е и основната им разлика от крилатите врати.

Има няколко варианта на тези врати. За някои е необходима специална каса, а други модели могат и без нея. За това и цената им е различна.

Крилатите стъклени интериорни врати са еднакви с дървените конструкции по механизма на отваряне, но са различни по цени.

Закрепването на платната се извършва със специални панти, които се монтират в стената или касата на вратата.

Тези конструкции могат да се монтират във всяко помещение, не зависимо от предназначението му. Всичко зависи от желанието на собственика.

Най-важният момент при тяхното монтиране е да се осигури достатъчно място за отваряне. Не е удобно да се използват тези интериорни врати в помещение, където площта е ограничена.

Ако пред вас стои задачата да изберете изделие на невисока цена за помещение с малка площ, то в този случай е най-добре да разгледате вариантите плъзгащи се врати.

При невъзможност да се постави такава врата, изборът е в полза на двукрилите летящи интериорни врати, цените на които са достъпни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *