Кои са най-често срещаните митове за PVC дограмата?

PVC дограмата се радва на голям интерес от страна на потребителите в България, но започнаха да се появяват някои митове за монтажа ѝ, които разколебават хората да използват тази страхотна добавка към интериора на жилищата си. Ние обаче ще развенчаем тези негативни слухове, тъй като те целят единствено да подбиват пазара, и да заблуждават ползвателите.

Първият мит е свързан с това, че когато монтирате PVC дограма в дома си, то това ще бъде съпроводено от купчина боклуци, прах и мръсотия. Искаме да кажем, че както при всяка една ремонтна дейност и тази дава отпадъци, но те не са толкова, че да не може да ги изчистите. Просто подгответе помещението, като постелите нещо върху подовата настилка и опаковате мебелите си. Това е всичко, което трябва да направите, за да се предпазите от мръсотията.

Вторият слух, който все по-често се набива в главите на потребителите е свързан с неекологичността на пластмасовата дограма. Този мит може би идва главно от факта, че производителите използват олово, за да запазят белотата на пластмасовите рамки. Благодарение на съвременните технологии обаче се постига пълна безопасност за околната среда, както твърдят и последните изследвания. Нещо повече, ПВЦ дограмата не отделя вредни газови при горене и издържа дълго време на пламъци, без да промени вида си.

Мит номер три – дървените дограми са по-добри от ПВЦ профилите. Дървото е декоративен материал, който придава естетически издържан вид на дома или работното място. Топлоизолационните му характеристики също са на ниво, тъй че дървената дограма е наистина добър избор. За разлика от пластмасовите рамки обаче, дървените трябва да се боядисват и лакират, което прави поддръжката им много трудна и времеемка. Освен това ще ви излезе по-скъпо да поддържате дървените прозорци, отколкото тези от поливинилхлорид.

В обобщение

Има и още една камара негативни слухове за PVC дограмата, но ние преценихме, че не бива да им обръщаме специално внимание в тази статия. Сами можете да забележите, колко много семейства използват пластмасови прозорци, и това не ги притеснява. Вие имате възможността да направите консултация със специалист, която ще потвърди всичко, което сме написали. А сега ви оставяме да прецените, дали да купите ПВЦ дограма жилището си или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *