Как и с какво да се направи отпушване на канали

За безопасно отпушване на каналите може да се използва ръчна вакуум помпа или стоманизиран тел, това са ефикасни инструменти и дават добър резултат. Вакуум помпата трябва да има подходяща чашка, която да закрива отвора на сифона и при това трябва да бъде закрита с вода.

Ето и последователността на действие при работа с вакуум помпата за отпушване на канали:
– чашата на помпата да закрие възможно най-плътно отвора на мивката или ваната (зависи къде е запушването);
– налива се вода до покриване на чашата – работната част на вакуум помпата;
– започнете да правите енергични движения нагоре и надолу, но помпата трябва да е винаги във вертикално положение, за начало са нужни около 20 много резки движения;
– последното движение трябва да е много енергично и да се издърпа помпата от водата;
– разбира се, може да не се получи отпушването от първия път, но повторете действията и ще бъдете доволни от положения труд.

За отпушване на канали е много ефикасен и стоманизирания тел. Просто го вкарайте в отвора на сифона и правете спираловидни движения напред. Сам е трудно да се справите за това поканете приятел да ви помогне. Единият ще върти тела, а другият ще го насочва по тръбата. При въртеливото движение се събарят налепите по вътрешността на тръбата и водата ще ги изкара по канализационните тръби. Не изкарвайте стоманизирания тел много бързо, защото при по-бавно движение ще могат да се дооберат останалите натрупани мръсотии.

Избирането на начин за отпушване на канали е в зависимост от вида на запушването.

В търговската мрежа се предлагат и много видове химически средства. Вие може да се консултирате с магазинера и да изберете най-подходящия препарат.

Преди ползването на препарата задължително прочетете инструкицята, особено раздела за безопасност при работа.

В инструкцията е оказано времето за престой на препарата в тръбата, дозата, за да не се повредят тръбите от химичната обработка. След изтичане на времето налейте голямо количество гореща вода за да се промие добре тръбата и да се изчисти замърсяването.

За да не се запушват тръбите поне веднъж на два месеца ползвайте препарат за отпушване на канали и почистване на канализацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *