Какво е важно да знаете за противопожарните врати

Противопожарните или още наричани пожароустойчиви врати спират огъня и го задържат в помещението, където е пламнал. Според модела на вратите те имат различни степени на огнеустойчивост, които се измерват с параметъра  EI. Издръжливостта на пламъци може да е от половин час до два часа. Вратите могат да бъдат метални или дървени, като и двата варианта са подходящи за дома, офиса, заведението и прочие работни места.

Ако се доверите на пожароустойчиви врати от фирма Борман Комерс, то вие ще получите качество на достъпа цена. Задържайки огъня там, където е възникнал вие ще помогнете на пожарникарите да свършат по-добре своята работа. Една огнеупорна врата в пълен комплект, заедно с доставка и монтаж излиза близо 600 лева, което е една прекрасна инвестиция.

Когато слагате противопожарни врати вие усъвършенствате защитните механизми на обектите ви. Редом с това, че ги предпазвате от пожари, получавате и добра съпротива срещу взлом, проникване на студен въздух или влага. Модерните врати ще ви служат вярно през всеки сезон, тъй че не се притеснявайте от резките климатични промени.

Вратите против пожар се монтират основно в помещения предназначени за евакуация, вентилационни шахти и други рискови точки, където може да се появят пламъци. Продуктът ще изолира всяка една стая на дома или кабинета ви и огнената стихия няма да се разпространи по другите части на сградата. Димът също няма шанс да излезе през вратата, тъй като тя притежава перфектни уплътнения, които спират разнасянето му.

Присъствието на пожароустойчиви врати в училищата и детските градини е много препоръчително, тъй като трябва да се мисли за безопасността на децата. Същото важи и за институции, които съхраняват важни документи или пари. Подобен тип входове и изходи за евакуация има и по търговските обекти, хотелите, къщите и апартаментите.

Много хора смятат, че противопожарната врата не може да е дървена. Това обаче е грешно разбиране, тъй като съвременните технологии позволяват изработката на огнеупорни врати от дървен материал, които не отстъпват по качество на металните изделия.

И накрая ще спомен визията на продуктите срещу пожар. Дизайнерският подход при тях не се различава от този на интериорните и външните врати. Тук също ще можете да подберете любимите си цветове и шарки, за да се радвате на визията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *