Лесен монтаж на пералня

Звучи лесно, изглежда лесно, но все пак когато настъпи мига да монтирате новата си пералня е добре да знаете някои основни правила. Ще ви ги кажем и след това всичко зависи от вас.

Ако поради независещи от вас причини сте възпрепятствани, винаги може да разчитате на светкавичната реакция на специализирана компания за ВиК от ранга на MegaVik, която се гордее с присъствието си на пазара на този тип услуги вече повече от 10 години.

На ниска цена и в удобно за вас време може да получите новия си уред напълно свързан, както към нужните тръби, така и поставен според всички изисквания.

Водопроводчик София

Ако решите да пробвате сами, може да прочетете какво точно е нужно да сторите.

Монтаж на пералня за 10 минути

За да избегнете грешките запознайте се с най-важното за монтажа на една пералня, след което ще ви отнеме наистина точно 10 минути.

1. Инструкции

На първо място прочетете инструкциите на уреда. Въпреки, че като цяло правилата са универсални има и изключения, които са упоменати в книжката.

Ако има нещо, което е посочено като задължително действие, спазете указанията. Не правете промени или преустройва, които може да ви струват скъпо.

В този момент е нужно да проверите как да махнете транспортните болтове, които фиксират барабана на пералнята. Проверете как точно да направите това, защото уредът не е предвиден да работи с тях.

2. Поставяне

Поставете пералнята на планираното за това място. Имайте предвид, че за правилната работа на машината е нужно да има място за вентилация.

Не я притискайте плътно до стени или мебели. Препоръчителното място, което се посочва, е поне 5 сантиметра от най-близката повърхност.

3. Свързване на маркуча

Внимателно разгънете маркучите. Поставете маркуча за входящата вода и изходния в съответните тръби. Често срещана грешка е да оставите маркучите огънати или усукани.

При преместването на пералнята на окончателното й място маркучът може да се прегъне до степен, в която водата да не преминава.

4. Проверка

Огледайте отходния маркуч и неговата височина. Тя не трябва да е прекалено висока, за да не се окаже, че мръсната вода се излива не в канала, а на пода.

Уверете се, че всичко е точно на място и няма хлабави пространства, които да позволят на маркуча да излезе от канала.

5. Нивелация

Нивелирането на пералнята е важно, колкото и предишните стъпки. Ако преди това сте направили всичко възможно да избегнете наводнение, то с тази стъпка си гарантирате дългия живот на новата ви придобивка.

Нивелирането се постига с развиването на болтове, разположени в четирите крачета на пералнята. По този начин се променя тяхната височина и съответна тази на уреда.

При неправилно нивелиран уред вибрациите при нормалната работа на уреда се увеличават и започват да пречат.

По този начин се ускорява амортизацията на пералната машина, което скъсява нейния живот.

Това са наистина лесни стъпки, които всеки би могъл сам да осъществи. Единствено трябва да внимавате за написаните препоръки, а при възникнало съмнение винаги може да потърсите помощ от професионалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *