Поставяне на козирки

Козирки и первази

Козирки и первази

Козирката е малък, но в същото време съществен довършителен елемент от всяка завършена тераса. В повечето случаи е достатъчно да се монтира малка, дискретно изглеждаща алуминиева козирка, която да отвежда дъждовната вода с цел да не се изтича директно по прозорците. Обикновено козирката е в цвета на дограмата, защото иначе това би навредило на естетическия външен вид на терасата.

В други случаи положението е по-различно и по-сложно. Много често в строежа на нови кооперации последният етаж има тераса без навес. Това я прави по-малко функционална, а остъкляването ѝ по-трудоемко и по-различно от това на останалите по-ниско разположени балкони в сградата. В такива случаи се налага поставянето на голяма козирка, която да покрие терасата от горната и страна.

Най-често тази козирка е от алуминий, но понякога се изработват и от PVC дърво или други материали. Закритата с козирка тераса може по желание да бъде също и остъклена, но дори и да не желаете това, нейната функционалност със сигурност би била много по-добра от тази на един напълно открит балкон. Най-малкото, няма да има проблем да излезете на балкона или да оставите нещо там ако вали дъжд.

Друго решение са прозрачните козирки, тъй като много хора просто не желаят да закриват терасата си с плътна козирка, тъй като това може да ограничи притока на ярка слънчева светлина. В такива случаи може да се използва и стъкло, но най-често използваният материал е поликарбонат.

Този материал дава наистина впечатляващи възможности както при формата, така и по отношение на здравината на конструкцията. Козирките от поликарбонат се отличават с много добри и примамливи цени, а цветовете, които се предлагат на пазара, могат да паснат на дизайна на всеки дом и всяка кооперация, къща или вила.

Ако имате въпроси по отношение на различните видове козирки и первази, фирма “Кали Перфект” ООД с удоволствие ще отговорят на вашите въпроси и ще ви посъветват, за да намерите най-доброто възможно решение за собствените си нужди у дома. Посетете офиса на фирмата на улица „Ян Хунияди“ 6 във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *