Пролетта – сезон за смяна на дограма

Дограма Rehau от iBG - Plast

Дограма Rehau от iBG – Plast

Идва пролет, а с нея идва и времето на множеството ремонти, които ни предстоят в нашия дом – един от тях е именно подмяната на нашата дограма. Един от най-важните въпроси е разбира се този, касаещ темата как да изберем дограма? Сходни са и въпросите, свързани с това дали тя да е алуминиева, дървена или пък PVC дограма. Днес ще конкретизираме настоящата статия върху информацията относно PVC дограмата и ще се опитаме да направим кратко обобщение няколко важни неща, които могат да се окажат полезни за всеки, които е решил да сменя старата дограма с нова.

Ето и няколко основни характеристики на съвременната PVC дограма, които всеки потребител и респективно потенциален купувач на такава е добре да знае:

  1. Използването на PVC дограма е предпочитано в цяла Европа поради факта, че на практика поливинилхлоридът има по-добри топлоизолационни свойства спрямо алуминия и тъй като основната идея на една нова дограма е да намали топлозагубите, то това е доста сериозен аргумент в подкрепа на избора на PVC дограма.
  2. Цената на PVC дограмата е по-ниска заради лесното боравене с този материал и неговата достъпност. През последните години металите поскъпнаха значително и това облагодетелства алтернативните решения с високо качество, каквито именно са PVC профилите за дограма. Естествено по-сложния процес за обработка на метали също казва своята дума при формиране крайната цена на алуминиева дограма.
  3. Сред силните страни на PVC дограмата е и факта, че тя е невероятно лесна за поддръжка, която де факто се изразява в почистване на профилите с помощта на кърпа и обикновен препарат или дори сапун.
  4. При монтаж на PVC дограма във Варна се забелязва ясно разграничимо ниво на образувания конденз. При алуминиевата дограма например при сходни други условия то е често в пъти по-високо.
  5. Изключително дългия живот на PVC дограмата я прави предпочитана за милиони домове в цял свят. Често живота, който се дава от производителите надхвърля 30-40 години.

За смяна на дограма във Варна силно ви препоръчвам Ай Би Джи – Пласт ООД. Имат изключително изгодни оферти за луксозна дограма или дограма на изплащане 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *